+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Welke mistmachines passen het beste bij mijn beveiligingssituatie?

Bent u op zoek naar de juiste mistmachines voor uw situatie? Misschien wilt u uw woning beveiligen of een andere particuliere ruimte. Wellicht is de mistmachine bedoeld voor zakelijk gebruik. Bijvoorbeeld voor een winkel of opslagplaats waar kostbaarheden opgeslagen staan.

Wist u dat het bij 80% van de inbraken om een gelegenheidsinbraak gaat? Dat betekent dat inbrekers het niet specifiek op u hadden gemunt, maar toevallig voorbij komen en uw woning of winkel uitkiezen. Wees inbrekers voor en schaf vandaag nog mist aan! Daarmee bent u ze altijd te slim af. Bovendien zullen dieven uw woning liever overslaan, wanneer zij zien dat hier een mistmachine actief is. Zij weten namelijk ook wel dat het een onmogelijke strijd is om van een mistmachine te winnen. Wij raden dan ook altijd aan om een waarschuwingssticker op de ruit te plakken, indien er een mistmachine actief is.

Fabrikanten

Waar uw mistmachine ook voor dient: wij helpen u graag om alle informatie te verzamelen, zodat u de beste keuze voor uw situatie kunt maken. Op dit moment zijn er veel verschillende mistmachines op de Nederlandse markt beschikbaar. Een jaar of 15 geleden kwam de eerste mistbeveiliging op de Nederlandse markt. Intussen zijn daar vele fabrikanten bij gekomen, waarvan een aantal gaandeweg weer gesneuveld zijn en andere wel overeind gebleven zijn.

Naast leveranciers, zijn er ook verschillende nieuwe technieken beschikbaar gekomen tegen zeer concurrerende prijzen die het doel van mistbeveiliging verbeteren. Inmiddels is de technologie zo geavanceerd, dat de beste mistmachines in zeer rap tempo een ruimte kunnen vullen met mistdichtheid van 50 centimeter.

Verschillende leveranciers

In dit artikel vindt u een overzicht van de verschillende mist-leveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt. Voor persoonlijk advies kunt u contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee en bieden een zeer scherpe prijsgarantie.

Momenteel zijn er drie spelers op de Nederlandse markt op het gebied van mistbeveiliging, namelijk Cobra, Bandit en Protest.

Cobra mistmachines

De Cobra mistmachines worden gefabriceerd in Italië. Het merk onderscheidt verschillende modellen van elkaar met elk zijn eigen kwaliteit. Zo is er de Cobra Mini, speciaal voor de beveiliging van kleinere ruimtes. Het fraaie design is gemakkelijk weg te werken in de hoek van een ruimte en neemt dan ook weinig ruimte in beslag. Dan de Cobra Piccolo, die speciaal ontwikkeld is voor de beveiliging van kleinere ruimtes, zoals slaapkamers, winkels en kluisruimtes. De Cobra Forza is een slag groter en zet ruimtes tot 400m³ met gemak in een dikke mist. De Cobra Medio beveiligt woonhuizen en winkels tot 1000m³ en de Cobra Grande heeft zelfs een vermogen tot 3500m³. De Cobra Mobile is de enige mistmachine op batterij en dus uitstekend voor de beveiliging van vervoer, denk aan jachtschepen of een vrachtwagen met kostbare goederen.

Alle Cobra mistmachines hebben een garantie van 2 jaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bang dat de mist sporen nalaat op goederen is niet nodig, want de mist is 100% veilig getest. De machines kunnen gekoppeld worden aan een bestaand alarmsysteem, maar ook volledig autonoom functioneren.

Piccolo mistgenerator

Bandit mistmachines

Bandit mistmachines worden gemaakt in België. De leverancier maakt onderscheid tussen twee verschillende modellen. Enerzijds is er de Bandit 240-3, die een ruimtedekking van 504m3 garandeert in 18 seconden. Net als de Cobra modellen, kan ook deze mistmachine zowel gekoppeld worden aan een sturende alarmcentrale als volledig autonoom functioneren. U kunt er zelf voor kiezen waar u de mistmachine monteert. Dit kan aan een vast muursteun, maar ook aan een draaiende muursteun zodat u de mistmachine zelf een kant op kunt richten. Ook zijn vloer- en plafondsteunen verkrijgbaar om de mistmachines aan te monteren.

Anderzijds is de Bandit 320 het kleinere broertje van het eerdergenoemde model en vergelijkbaar met de Cobra Mini. Hij belooft een ruimtedekking tot 200m³ in 4 seconden tijd en kan gepersonaliseerd worden door middel van diverse kleuren en patronen. Ook deze mistmachine kan aangesloten worden op een algemene centrale of autonoom functioneren. Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar bij deze leverancier, zoals een control box, een handige service tool met indicatie van het vloeistofniveau. Ook de jumbo led geeft een externe indicatie. Een ontvanger en zender maakt het mogelijk om de mistmachines vanaf een afstand te besturen.

mistmachines

Protect mistmachines

Tot slot wordt het merk Protect gefabriceerd in Denenmarken. Ook zij hebben verschillende mistmachines op de markt gebracht, om de gebruiker optimaal van dienst te kunnen zijn. Allereerst de Xtratus, die speciaal ontworpen is voor de beveiliging van particuliere woningen. Op volle snelheid produceert dit model 250m³ mist in 16 seconden. Evenals de overige mistmachines, is ook deze gefabriceerd met aandacht voor het ontwerp, dat eenvoudig weg te werken is in de hoek van een ruimte. Ook de Protect Qumulus is ontworpen voor particulier gebruik, zoals woningen en vakantiehuizen, en belooft een vulling van 400m³ in 60 seconden. De Protect Foqus is een compacte mistmachine met een bereik van 25m³ in 25 seconden., zowel voor particulier als zakelijk gebruik zoals bankkluizen, geldautomaten en kantoren. De overige drie mistmachines zijn voor grotere ruimtes, varierend van 700m³ tot 2700m³.

Conclusie?

Welke leverancier van mistmachines u ook kiest, uiteindelijk heeft iedere mistmachine hetzelfde doel: namelijk u en uw kostbaarheden optimaal te beveiligen. Naast een gemeenschappelijk doel, werken de machines ook op dezelfde manier. Na activatie van het alarm zal iedere mistmachine een dik pak mist uitstoten en de ruimte binnen een mum van tijd in een dikke mistwolk zetten. Ongenodigde gasten zien hierdoor niet alleen geen hand voor ogen meer, maar ook raken zij zwaar gedesorienteerd. Met als resultaat dat zij weliswaar proberen te vluchten, maar de uitgang in veel gevallen niet meer weten te vinden. Het enige wat hulptroepen vervolgens hoeven te doen, is de inbrekers opwachten en in de boeien slaan. En uw kostbaarheden? Die blijven beschermd, want wat een dief niet ziet kan hi ook niet stelen. En mocht u zich nog afvragen of de mist schadelijk kan zijn: geen zorgen. De mist is 100% veilig getest op zowel mens, dier als object. Het is slechts een kwestie van minuten tot de mist weer zakt en het is alsof er nooit iets is gebeurd.

Benieuwd wat mist voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over optimale beveiliging voor uw situatie!

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info