+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistbeveiliging: alternatief voor rolluiken

Rolluiken worden vaak gebruikt om een onderneming te beveiligen. Ze zijn veelal effectief, sterk en gaan lang mee. Dit is echter niet de enige optie om uw panden te beveiligen, mistbeveiliging is namelijk een erg goed alternatief. Hier leest u meer over deze beveiligingstoepassingen.

Rolluiken: wat zijn het?

Rolluiken zijn van staal of polycarbonaat gemaakt. Dit is moeilijk kapot te maken. De inbreker is daardoor veel tijd kwijt om het pand binnen te komen én tijd is juist hetgeen wat een inbreker niet heeft. Rolluiken worden veelal gebruikt als beveiligingstoepassing voor winkels en bedrijven. Particuliere huiseigenaren kiezen er minder vaak voor. Dit komt vooral omdat rolluiken afbreuk doen aan het exterieur, maar ook omdat ze bij het verlaten van uw huis altijd dicht gedaan moeten worden. Doet u dit niet heeft u de investering voor niets gedaan en hebben de rolluiken geen nut. Dit ligt bij een onderneming net wat anders. Er is vaak de hele dag personeel aanwezig en de rolluiken hoeven alleen aan het eind van de dag dicht gedaan te worden. 

Een rolluik houdt echter niet alle inbrekers buiten de deur. Rolluiken zijn namelijk niet bestand tegen fors geweld zoals ramkraken. Een fenomeen dat we de laatste tijd steeds vaker zien. Een ramkraak zorgt voor enorm veel schade aan uw exterieur én wanneer de inbrekers binnen zijn kunnen ze uw kostbaarheden meenemen. De schade kan daardoor makkelijk de tienduizenden of honderdduizenden euro’s aantikken.

Mistbeveiliging hét alternatief voor rolluiken

Hét alternatief voor rolluiken is mistbeveiliging. Mistbeveiliging is in staat om een inbreker of overvaller het zicht volledig te ontnemen. Zodra de mistmachine geactiveerd wordt de ruimte direct na activatie volgespoten met een dikke laag onschadelijke mist. Een grote ruimte kan al binnen 10 seconden geheel gevuld zijn. Het zicht in deze mist bedraagt slechts 30 centimeter (maximaal).

Mistbeveiliging wordt ook steeds bekender bij inbrekers. Doordat de pakkans exponentieel toeneemt durven veel inbrekers dit risico niet aan. Zij zullen uw pand of woning dan ook snel voorbijlopen. Zorg daarom dat u altijd op uw pand aangeeft dat er een mistmachine is geïnstalleerd. De kans op inbraken en ramkraken neemt af en de inbreker kiest eieren voor zijn geld. En u hoeft de volgende ochtend geen glas op te ruimen.

Rolluiken tegenover mistbeveiliging

Als we de voor –en nadelen van mistbeveiliging en rolluiken tegenover elkaar afwegen komt mistbeveiliging er als winnaar uit. Wij hebben de belangrijkste punten voor u uiteengezet.

  • Een mistmachine kan direct geplaatst worden en is binnen één dag leverbaar en operationeel. Rolluiken moeten eerst ingemeten worden en kunnen daarna pas gemonteerd worden.
  • Een rolluik is een toevoeging aan uw exterieur en daarom moeten er vaak vergunningen aangevraagd worden. Bij een mistgenerator hoeft dit niet.
  • Een rolluik is moeilijk te plaatsen bij een monumentaal pand en kost een hoop geld.
  • Een mistgenerator kan ook bij een overval effectief ingezet worden. Dit is bij een rolluik niet het geval.
  • Als u ooit slachtoffer bent geworden van een overval kunt u voor een mistmachine een subsidie aanvragen.
  • U heeft bij een mistmachine nooit het probleem dat uw winkel niet open kan omdat de rolluiken niet meewerken. Zo zorgt de mistgenerator ervoor dat u geen last heeft van omzetderving.
  • Uw winkel ziet er zowel overdag als in de nacht hetzelfde uit.

 

Wilt u meer weten over mistbeveiliging? Neem contact met ons op.

 

 

 

 

 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info