+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Plofkraak in Wijk bij Duurstede veroorzaakt enorme schade

De plofkraak in het winkelcentrum Heul in Wijk bij Duurstede zal de gemoederen in het plaatsje de komende tijd nog flink bezighouden. Een heftige explosie zorgde ervoor dat de pinautomaat aan de muur van de Jumbo werd opgeblazen met als gevolg dat de supermarkt in puin ligt. De daders zijn er op een scooter vandoor gegaan.

Plofkraak in Wijk bij Duurstede

De daders sloegen ’s ochtends toe en ondanks een waarschuwingsschot van de politie, wisten de twee te ontkomen. Ondanks het feit dat er een politiehelikopter werd ingezet zijn de daders vooralsnog voortvluchtig. De Jumbo is het niet het enige pand dat zwaar is getroffen, ook de slijter Mitra heeft ontzettend veel schade. Van Beek kreeg zoals wel vaker een melding van het alarm in de winkel. Normaal gaat de ondernemer in zijn eentje polshoogte nemen en komt hij niemand tegen. Nu stonden er meerdere politie- en brandweerwagens voor zijn pand en duurde het uren voor hij zijn pand in mocht.

Het is al de tweede keer dat supermarkteigenaar Theo van Beek een plofkraak meemaakt. De impact van deze explosie was echter een stuk groter dan de plofkraak van vijf jaar geleden. Hij zegt er het volgende over: “Alles is kapot. De koelingen, leidingen. Het pand is ruim 1000 vierkante meter groot en door de luchtdraak is er overal in het pand schade”. Een dag na de plofkraak heeft de supermarkteigenaar zich herpakt en samen met zijn team zijn ze de hele dag bezig met puin ruimen. Er wordt verwacht dat het nog minstens een week duurt voordat de supermarkt weer opengaat.

Mistbeveiliging

Wat vervelend is aan incidenten als deze plofkraak in Wijk bij Duurstede, is dat ze gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Zodra het alarmsysteem geactiveerd wordt, begint de mistmachine met het uitstoten van mist. Binnen enkele seconden is de ruimte gevuld met een dikke laag mist, waar zelfs iemand met een uitstekend zicht niet doorheen kan kijken. Een mistmachine zorgt er daardoor voor dat ongenode gasten vrijwel gelijk na activatie weggejaagd worden, zodat ze geen tijd hebben om iets uit te halen. Schade aan uw winkel wordt zo beperkt en ook uw kostbaarheden zijn beschermd.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een mistmachine? Of zelf eens ervaren hoe een mistactivatie in zijn werk gaat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak voor een demonstratie.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info