+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Nederlander slecht beveiligd tegen inbrekers

Een mistgenerator hangt natuurlijk niet in elke woning in Nederland, maar dat Nederlanders zich zo slecht tegen inbraak beveiligen is toch wel verrassend. Wij zijn natuurlijk elke dag bezig met het optimaal beveiligen van woningen en bedrijfspanden. En een overtuiging die we vaker delen in onze artikelen: u kunt het best uw pand preventief beveiligen tegen inbraak. Zo denkt de gemiddelde Nederlander er echter niet over, de Nederlander is slecht beveiligd.

Online verzekeraar Allianz Direct deelt namelijk cijfers uit een onderzoek met meer dan duizend respondenten. Laten we gelijk met de deur in huis vallen:

  • 38% van de ondervraagden zegt wel eens ramen open te laten staan in hun woning
  • Slechts 13%(!) van de respondenten heeft een elektronisch alarmsysteem om hun woning te beveiligen.

Vooral het percentage van de mensen met een alarmsysteem is schrikbarend. En dat terwijl 92% van de mensen met alarmsysteem aangeeft zich hierdoor veilig te voelen.

Alle respondenten zijn verzekerd door middel van een inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering. Zo dekken zij schade, diefstal of inbraak. Wij zijn er echter van overtuigd dat u liever een inbraak voorkomt, dan achteraf de verzekering kunt inzetten tegen de schade. Met een verzekering krijgt u immers spullen met grote emotionele waarde niet meer terug.

Uw woning preventief beveiligen met een mistgenerator

Dus, 13% van de ondervraagden heeft een alarmsysteem. Ook kiest 12% voor beveiliging door middel van camera’s.

Hoe kunt u uw woning nu optimaal preventief beveiligen? Dat begint zeer zeker bij een alarmsysteem en camera beveiliging: deze twee vormen van beveiliging schrikt inbrekers af.

Ook een mistgenerator heeft een preventieve werking. Maar als het dan toch misgaat, kunnen mistgeneratoren nog een hele hoop ellende voorkomen. U kunt een mistgenerator namelijk koppelen aan een (bestaand) alarmsysteem. Wanneer het alarm afgaat, wordt ook de generator geactiveerd en staat de ruimte binnen enkele seconden vol met dichte mist. Een inbreker ziet geen hand voor ogen en kan alleen nog maar vluchten. Het zal de inbreker niet meer lukken om waardevolle spullen mee te nemen. Deze kan hij immers niet meer vinden, omdat er nog maximaal dertig centimeter zicht is.

Nederlander slecht beveiligd

Ook Allianz Direct benoemt hoe belangrijk preventieve beveiliging van uw woning is:

“Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze Inboedel- en Opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

Wilt u meer weten over het preventief beveiligen van uw woning en de werking van een mistgenerator? Neem contact op en we denken graag met u mee.


Lees hier hoe een mistgenerator een overval op een tankstation heeft voorkomen.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info