+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistmachine zet supermarkt in Nijmegen vol rook

Een mistmachine die een supermarkt vol dichte mist zet, is natuurlijk een vreemd gezicht. Omstanders in Nijmegen vonden het zelfs zo vreemd, dat brandweer en politie ter plaatse kwam, omdat werd gedacht aan een brand.

De dichte mist in de supermarkt was echter niet het resultaat van een brand, maar van een geactiveerde mistmachine. De leidinggevende van de supermarkt had het alarmsysteem al ingeschakeld, terwijl er nog een collega door het pand liep. Het alarmsysteem was gekoppeld aan de mistmachine. Zodra er een beweging werd gedetecteerd door het alarmsysteem, werd ook de mistmachine geactiveerd.

Ongeveer drie kwartier later was de dichte witte rook verdwenen en had men weer zicht in de supermarkt. Dat deze supermarkt is beveiligd met een mistgenerator is niet zonder toeval. Begin 2020 werd hier een gewelddadige overval geplaagd, waarvan de beelden werden getoond in Opsporing Verzocht. Drie mannen sloegen een ruit kapot en gingen er uiteindelijk vandoor met €8000 aan sigaretten.

Was de mistmachine die avond ook afgegaan, dan was de kans groot dat de inbrekers voor minder grote waarde hadden kunnen stelen en misschien wel direct waren vertrokken. Immers: wat je niet kunt zien, kun je ook niet stelen. Wanneer een ruimte vol mist staat, is er slechts dertig centimeter zicht.

Wilt u meer weten over mistmachines of advies voor uw winkel, bedrijfspand of woning? Bekijk hier welke mistgeneratoren wij hebben of neem contact met ons op.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info