+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistmachine voorkomt overval op juwelierszaak

In de avond van 2 zaterdag november hebben twee gemaskerde overvallers een juweliersechtpaar overvallen. Met geweld braken de overvallers in de woning boven de juwelierszaak en daar kwam veel geweld aan te pas. Zowel de vrouw, man als hond konden op klappen rekenen en de overvallers waren zelfs uitgerust met een alarmpistool. Weliswaar zonder kogel, maar eveneens intimiderend. Mistmachine voorkomt overval op de juwelierszaak in Waalwijk.

Daarna braken ze in de juwelierszaak om buit te maken. Gelukkig was het echtpaar zo slim geweest om goede beveiliging te laten installeren in hun winkel. Zodra de overvallers de etalage openden, werd de mistmachine geactiveerd en werd de hele winkel in een dikke mistwolk gezet. De overvallers sloegen direct op de vlucht voordat verdere buit gemaakt kon worden. Hoewel het echtpaar er niet zonder slag of stoot vanaf is gekomen, zijn de kosten van de schade wel beperkt gebleven dankzij de mistmachine.

Passie voor het vak

Franc Cartenbach Juwelier heeft al sinds 1987 de juwelierszaak in Waalwijk. Toen hij in 1991 zijn vrouw leerde kennen en zij de passie voor het vak deelden, zijn ze samen verdergegaan. Na al die jaren hebben ze nog steeds veel plezier in het werk. “Het is een mooi vak, want vaak brengen mensen iets dat kapot is. En als je dan bij afgifte die blije gezichten ziet, dat doet wel wat.”

Geweldadige overval

Het echtpaar verkoopt hun zelfgemaakte juwelen vanuit hun winkel aan de grote straat in het centrum van Waalwijk, waar ze zelf boven wonen. Op zaterdag 2 november hebben ze samen in de winkel gestaan. Iets na tienen verschijnen er twee gemaskerde mannen aan de achterkant van het pand.

De aandacht van het echtpaar wordt getrokken door een raak bonkend geluid. “Ik sta op van de bank en loop naar achter, en toen keek ik in een wit clownsmasker. Toen deinsde ik terug en voor ik het wist werd ik tegen de muur aangegooid en kreeg ik een paar flinke tikken.” De man gaat de mannen te lijf met een wasrek. De overvallers beginnen de schieten met een alarmpistool. “Hij schoot en er kwam een grote flits uit. Ik was even de weg kwijt en toen sloegen ze me neer en doken met twee man bovenop me”, zegt de man. De vrouw vult aan: “Ze gingen helemaal los op mijn man, slaan schoppen, en ik was alleen maar bang.”

Mistmachine voorkomt overval

Het echtpaar wordt vastgebonden. De overvallers gaan naar de winkel, maar die is op slot. Ze eisen de sleutels van de man en kunnen dan de juwelierszaak wel in. Eenmaal binnen doet een van hen een greep in de etalage voor een aantal sieraden. Vrijwel direct wordt de mistmachine geactiveerd en zet de ruimte binnen een mum van tijd in een dikke rookwolk. De mistmachine voorkomt overval op deze zaak. De overvallers zien geen hand voor ogen meer en vluchten via de achtertuin over de schutting. 

Hoewel de psychische gevolgen voor het echtpaar ernstig zijn, heeft de mistmachine de kosten van de overal flink gedrukt. De mistmachine heeft voorkomen dat de overvallers met een flinke buit de juwelierszaak konden verlaten, terwijl het echtpaar hulpeloos vastgebonden op hulp moest wachten. Nu werd de ruimte binnen enkele seconden in een dikke mistwolk gezet, waardoor de overvallers genoodzaakt waren te vertrekken zonder nog meer schade aan te kunnen brengen. Hoewel een groot deel van de bezittingen van het echtpaar bewaard zijn gebleven, is de lol er nu wel af voor ze: “Als ik kon stoppen, deed ik het direct.”

Benieuwd wat een mistmachine voor u kan betekenen? Of wilt u meer informatie over andersoortige beveiliging? Neem gerust contact met ons op. Iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Wij stellen een beveiligingsplan op maat voor u op en adviseren u graag in de juiste beveiliging voor uw situatie.  

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info