+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistmachine voorkomt diefstal tankstation

Camerabeelden laten zien hoe een mistmachine een overval kan voorkomen. De beelden zijn van een tankstation in Raalte, Overijssel, in de nacht van woensdag 4 november. Twee mannen betreden met een auto het terrein van het tankstation, waarna zij voor de ingang van de winkel parkeren. Mistmachine voorkomt diefstal.

De auto wordt met de kofferbak naar de ingang geplaatst. Waarschijnlijk doen de verdachten dit om zo snel mogelijk hun buit in de auto te kunnen laden. Dat dit uiteindelijk niet meer nodig blijkt, is te zien op de camerabeelden.

Mistmachine voorkomt diefstal

De twee mannen betreden de winkel van het tankstation, maar worden verrast door een mistmachine. Wanneer hat alarm afgaat in de winkel, wordt namelijk deze mistmachine ook geactiveerd en staat de winkel binnen no time vol met dichte mist.

De mistmachine is achter de kassa gemonteerd, waardoor de mist ook precies vanuit de kant komt waar de verdachten naar op weg lijken te zijn: de plek waar pakjes sigaretten liggen. Een grijpgraag goed voor criminelen, die vaker een kostbare buit weten mee te nemen bij tankstations. Deze avond gaat echter anders dan gepland.

Zodra de mistmachine geactiveerd wordt, besluiten de mannen om te vertrekken. Er zit immers niets anders op, nu al het zicht ontnomen wordt. De mistmachine heeft hier voorkomen dat er kostbare goederen gestolen konden worden en ervoor gezorgd dat de criminelen direct de benen namen. Hoewel er niets is gestolen, is de politie nog wel op zoek naar de verdachten.

Wilt u meer weten over mistmachines? Neem contact met ons op. We komen graag lang voor een demonstratie in uw winkel of bedrijfspand.

Bekijk hier de videobeelden:

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info