+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Overvalknop los te koop voor activatie mistbeveiliging

Mistgeneratoren kunnen op twee manieren geactiveerd worden. Een mistmachine kan gekoppeld zijn aan een (bestaand) alarmsysteem en geactiveerd worden wanneer het alarm afgaat. Een tweede optie is om de mistgenerator handmatig te activeren, door middel van een ‘overvalknop’.

Een verbinding met een alarmsysteem komt natuurlijk van pas wanneer een inbreker een pand betreed zonder dat er iemand aanwezig is. Bewegingen worden waargenomen, waardoor het alarm afgaat en dan ook de mistmachine mist gaat spuiten.

Overvallen

Helaas gebeurt het ook dat een winkel wordt overvallen. Op zo’n moment zijn er wel werknemers aanwezig, staat een alarmsysteem niet ingeschakeld en zorgt beweging dus ook niet voor activatie van een mistmachine. In dat geval is zo’n overvalknop de uitkomst. Een medewerker kan deze op verschillende manieren bij zich dragen en zo handmatig een mistgenerator activeren. Maar niet alleen mistmachine dient geactiveerd te worden. Een overvalknop kan ook met één druk op de knop een alarmsignaal naar de centrale sturen. Zo kunnen hulpdiensten ter plaatse komen.

Wij hebben zo’n overvalknop in ons assortiment. Zoals we al zeiden, deze zijn er in verschillende vormen. Een echte ‘knop’ is de rf360i4: een klein, grijs apparaatje met één grote knop. Dit apparaat kan op een bepaalde plek (bijvoorbeeld bij de kassa) gemonteerd worden en zo kan een medewerker hierop drukken bij een overval. De knop kan echter ook als een soort ketting om de nek gedragen worden of via een clip aan een kledingstuk bevestigd worden.

Een andere vorm van een ‘overvalknop’ is een polsbandje met zo’n knop. Dit is een soort horloge die om de pols zit en u zo altijd bij u draagt. Deze knop voor om de pols is er in het zwart en wit. Zo’n polsband lijkt een beetje op een sportief horloge of een smartwatch. Een voordeel: een overvaller zal daardoor niet snel doorhebben dat u op een overvalknop klikt. Wat natuurlijk wel gebeurt wanneer een medewerker ineens richting de kassa duikt om op een knop te drukken.

Polsband of overvalknop

Een polsband of overvalknop die aan de kleding bevestigd wordt, is dus een subtiele oplossing en geeft medewerkers een veilig gevoel.

Het signaal dat deze knop verstuurt, kan dus verschillende eindstations hebben. Zo kan een mistmachine geactiveerd worden, een meldkamer een signaal ontvangen, maar ook beveiligingscamera’s kunnen hiermee bijvoorbeeld geactiveerd worden in een meldkamer zodat er live meegekeken wordt.

Dit zijn de nieuwste varianten overvalknoppen die op de draadloze frequentie 433-MHz werkt. De knoppen zijn water- en schokresistent.  

De rf360i4-knop kost €145 exclusief BTW en de polsband kost €80 exclusief BTW. Neem contact op voor meer informatie!

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info