+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Ingebroken in uw buurt? Zo vaak gebeurt dat

Twijfelt u over de aanschaf van een mistgenerator? Het risico op inbraak speelt waarschijnlijk een rol bij deze keuze. In dit blog leggen we uit hoe u dit risico kunt inschatten. Hieronder meer informatie over hoe vaak er wordt ingebroken in uw buurt.

Alle inbraken en pogingen tot inbraak worden in Nederland in kaart gebracht. Dit wordt gedaan door de politie. Alle cijfers van de afgelopen drie maanden vindt u via Misdaad in Kaart.

Wanneer er bij de politie melding wordt gedaan van een inbraak of een poging tot inbraak, dan wordt dit bijgewerkt bij Misdaad in Kaart. De cijfers zijn van het afgelopen kwartaal en worden dus elke dag geüpdatet. U ziet niet precies om welke woning of pand het gaat. Het is namelijk op postcode; alleen de vier cijfers, zonder letters.

ingebroken in uw buurt

Klikt u op een stip op de kaart, dan krijgt u de datum te zien van de inbraak (of de poging tot inbraak). Zo kunt u dus zien in welke buurten er inbraken zijn geweest. Misschien staat uw bedrijfspand of woning wel in een heel populaire wijk voor criminelen? Dan wilt u zeker goed beveiligd zijn, want inbrekers zoeken natuurlijk de slechtst beveiligde panden uit.

Gedeeld met een doel

Deze informatie komt van de politie en wordt niet zonder reden gedeeld. Door deze cijfers openbaar te maken, hoopt de politie dat u bewust wordt van de risico’s. Ook wij zien vaak dat mensen hun woning of bedrijfspand pas beveiligen nadat er is ingebroken. Dat is niet gek, maar wel zonde. Met een goed beveiligingssysteem had een inbraak voorkomen kunnen worden.

Er zijn genoeg dingen die u zelf kunt doen om uw huis of bedrijfspand zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers. Dit begint natuurlijk bij goede sloten op de deuren en het dichtdoen van de ramen na vertrek en voor het slapen gaan. Ook een alarmsysteem, videobewaking en mistbeveiliging is een goede uitbreiding op uw beveiliging. Maar er zijn nog een paar simpele trucs. Zoals verlichting rondom uw pand, bijvoorbeeld bij de voordeur. Ook het snoeien van planten rondom ramen en deuren is belangrijk. Een donkere en beschutte omgeving is immers alleen maar in het voordeel van de inbreker.

Wij weten als geen ander dat beveiliging maatwerk is. Daarom denken we altijd met u en uw unieke situatie mee. Wij leveren complete beveiligingssystemen, dus neem contact op voor advies.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info