+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Meldkamer

alarmsysteem meldkamer

Veel alarmsystemen staan in verbinding met een externe alarmsysteem meldkamer. Daar wordt aan de hand van camerabeelden een verdachte detectie geëvalueerd en indien nodig actie ondernomen. Zo kan besloten worden om de eigenaar van het pand te waarschuwen. Mocht de situatie dreigend zijn, kunnen ook hulptroepen tijdig ingeschakeld worden. De politie ontvangt in dat geval de camerabeelden om zo snel mogelijk te handelen.

Alarmsysteem meldkamer

Kortom, de meldkamer van het alarmsysteem beoordeelt de beelden en waarschuwt hulp in geval van nood. Het belang van een schakeling tussen alarmsysteem en meldkamer is dan ook evident. Professionals beoordelen beelden zo snel mogelijk op deze manier en zo is hulp sneller ter plaatse.

De connectie van een alarmsysteem met de meldkamer draagt bij aan uw veiligheid en, minstens zo belangrijk, uw gemoedsrust. U bent er op die manier van verzekerd dat u en uw dierbaren in goede handen zijn. Wanneer u weg gaat kunt u de deur met een gerust hart achter u dicht trekken. ’s Nachts valt u zonder angst in slaap, want u weet dat u en uw dierbaren in goede handen zijn.

Overige onderdelen

Naast een connectie met de meldkamer, bestaat een alarmsysteem uit meer onderdelen. Zo is er de centrale, het hart van het alarmsysteem. Deze staat tevens in contact met een detector, een sensor die activiteit op het terrein waarneemt wanneer het alarmsysteem is ingeschakeld. Ten slotte hebt u ook een toegangscontole nodig om het om het alarmsysteem in en uit te schakelen.

Wij van Mistgenerator begrijpen dat u de veiligheid van uw dierbaren voorop zet. Daarom denken wij graag met u mee over passende beveiliging voor uw situatie. Beveiliging is immers maatwerk en geen woning of  bedrijfspand is hetzelfde. Meer informatie over alarmsystemen of andersoortige beveiliging? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee! Lees hier meer over alarmsystemen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 januari 2019

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info