Detectie is een belangrijk onderdeel van elk alarmsysteem. Hiermee wordt iedere activiteit op het terrein gedetecteerd. Daardoor kan de meldkamer vervolgens de risico’s van deze activiteit inschatten. Hoe sneller een detector een indringer waarneemt, hoe sneller de meldkamer alarm kan slaan. Het type detector en de montage ervan zijn dan ook van cruciaal belang. Alarmsysteem detectie komt in verschillende soorten en maten, waarover u hieronder meer leest.
Alarmsysteem detectie buiten
Is uw alarmsysteem buitenshuis actief? Dan is het raadzaam een buitendetector te koppelen aan de centrale. Een buitendetector signaleert indringers voortijdig en is in te stellen op 10, 20 of 30 meter afstand. De hoek van het detectieveld is instelbaar tussen de 10 en 70 graden. Op die manier overziet u het gehele terrein en bent u optimaal beveiligd. Heeft u huisdieren die op het terrein rondlopen? Geen probleem, de detector onderscheidt mens van dier.
Trildetector
Een andere manier van detectie is een trildetector. Deze neemt trillingen waar, zoals het openbreken van een deur of raam. Het voordeel van de trildetector, is dat deze al alarm kan slaan voordat inbrekers een voet binnen zetten. Verbindt een trildetector direct aan een meldkamer, zodat deze snel alarm kan slaan in een dreigende situatie. Een andere vorm van een trildetector is een glasbreukmelder. Die reageert op hoog akoestisch signaal, zoals het breken van glas. Vervolgens kan er melding gemaakt worden.
Magneetcontact
Een andere vorm van detectie is een magneetcontact. Deze monteert men op een deur of raam, waarna het magneetcontact registreert wanneer deze geopend wordt. Een magneetcontact dient u op alle toegangswegen te plaatsen te worden voor optimale beveiliging. Denk aan een bijkeuken, achterdeur of raam, waar inbrekers vaak als eerst hun kans wagen.
Alarmsysteem detectie binnen
Een binnendetector registreert iedere beweging binnenshuis. Hierbij kunt u kiezen voor een bewegingsdetector, maar ook voor een detector die de verplaatsing van een warmtebron in de vorm van een persoon waarneemt. Op die manier wordt loos alarm zoveel mogelijk beperkt, bijvoorbeeld wanneer een schilderij van de muur valt. Moderne detectie neemt zelfs een volumeverplaatsing in de kamer waar.
Beveiligingscamera
Ten slotte zijn beveiligingscamera’s natuurlijk ook een belangrijke vorm van detectie. Camera’s dienden voorheen alleen voor de registratie van beelden om achteraf terug te kijken. Inmiddels zijn intelligente beveiligingscamera’s uitgerust met bewegingsdetectie. Voor optimale beveiliging koppelt u een beveiligingscamera aan een meldkamer. Zo kunnen camerabeelden direct doorgestuurd worden. De meldkamer schat vervolgens de situatie in. Lees hier voor meer informatie over beveiligingscamera’s.
Meer weten over alarmsystemen of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.